Energia Solara
Energia Solara
Ce este energia solară ?
COLECTOARE SOLARE - diferite tipuri... Vezi aici de care!
COLECTOARE SOLARE - diferite tipuri... Vezi aici de care!
Panouri plane sau tuburi vidate ?
Panouri plane sau tuburi vidate ?
De ce sunt tuburile vidate mai
Promotie POMPA DE CALDURA !
Promotie POMPA DE CALDURA !
Detalii-Promotie POMPA DE CALDURA !

CASA VERDE 2014-2014-08-05
Pentru programul CASA VERDE 2014 firma ITECHSOL SRL prin www.panoultau.ro va...
Expozitie Energii Regenerabile-2013-05-23
Multumim ca ne-ati vizitat !!!  Pe aceasta cale dorim sa multumim tuturo...

Pompa de caldura Thermia Atec asigura cea mai economica functionare

Testul include 11 pompe de caldura aer/apa. Opt dintre pompele de caldura sunt testate in 2011 si trei in perioada 2006-2009. Testul a fost efectuat de catre SP (Institutul Tehnic de Cercetare al Suediei) la initiativa Agentiei Suedeze de Energie. Testul este obiectiv si realizat conform metodelor standard de masurare.
In cadrul testului s-au urmarit urmatoarele:
 • Performantele de incalzire, conform normei EN 14511;
 • Prepararea apei calde menajere, conform normei EN 255-3;
 • Nivelul de zgomot, conform normelor EN ISO 3747, EN 12102;
 • Calcularea economiilor anuale de energie, conform metodei SP-0033;
 • Examinarea pompei de caldura si a documentatiei.

Agentia Suedeza de Energie

Agentia Suedeza de Energie este o agentie guvernamentala pentru politica legata de problemele de energie. Agentia are aproximativ 30 de angajati si area sediul in localitatea Eskilstuna. Misiunea ei este de a promova dezvoltarea sistemului de energie al Suediei pentru a deveni sustenabil atat din punct de vedere economic cat si ecologic.
Obiective strategice:
 • Agentia lucreaza pentru a asigura faptul ca problemele ce tin de energie sunt luate automat in calcul in sectoarele sociale respective;
 • Agentia sprijina atingerea obiectivelor nationale climatice;
 • Agentia promoveaza sisteme energetice care sunt economice atat din punct de vedere al resurselor cat si al eficientei energetice, si sprijina cresterea procentului de utilizare al energiilor regenerabile;
 • Agentia lucreaza pentru ca sistemele si echipamentele energetice sa fie sigure si fiabile;
 • Agentia vegheaza la o piata a energiei verzi eficienta in care utilizatorul are un rol-cheie;
 • Agentia este o autoritate publica moderna si eficienta din toate punctele de vedere;
 • Agentia este un angajator atractiv ai carei angajati primesc bune perspective de dezvoltare si avansare intr-un domeniu de viitor.
Inainte de a prezenta in detaliu rezultaul testelor, este bine sa explicam doua notiuni care vor aparea in prezentare:
 • SPF (Coeficient de performanta mediu anual = COP MEDIU ANUAL)
O valoare care descrie cat de eficienta este pompa de caldura pe durata unui intreg an, cand toate perioadele (calda, rece) sunt luate in considerare incluzand si productia de apa calda menajera. Este valoarea cea mai elocventa si cea mai corecta a functionarii pompei de caldura.
 • COP (Coeficient de performanta)
O valoare ce descrie eficienta pompei de caldura intr-un moment unic al functionarii. Este valoarea rezultata din raportul dintre energia produsa si energia consumata.
 

Rezultatele testului la care au fost supuse pompele de caldura aer-apa, realizat de catre Agentia Suedeza a Energiei (Septembrie 2011) - Thermia Atec castigatoarea testului de eficienta

Thermia Atec este pompa de caldura castigatoare in testul eficientei anuale. Din cele 11 modele de pompe de caldura aer/apa testate, modelul Thermia ATEC asigura cea mai mare reducere a costurilor. Acest lucru este posibil deoarece ATEC realizeaza cel mai mare COP (coeficient de performanta) mediu anual dintre toate modelele testate.
 •   Nivel scazut de zgomot
Acest test releva faptul ca modelul Thermia ATEC este foarte silentios, nivelul de zgomot este de doar 61 dB (A).
 • Confort datorita productiei superioare de apa calda.
Thermia Atec face parte din clasa de top din punct de vedere al productiei de apa calda menajera:
          - Temperatura ridicata in boilerul de apa calda;
          - Cantitate mare de ACM preparata la 40C;
          - Pierderi mici de energie.
 • Functie de racire vara inclusa
Modelul Thermia Atec este singurul model din test cu functia de racire inclusa standard. Testul releva faptul ca modelul Atec prezinta performante de top cand este vorba de asigurarea necesarului de frig pentru perioada de vara.

Thermia Atec asigura cele mai mari economii
 • Cel mai mare COP mediu anual in toate situatiile comparate

Eficienta anuala (COP Mediu Anual) a fost testat in trei situatii diferite: consum de energie de 15 000 kWh/an, 25 000 kWh/an si 35 000 kWh/an. Thermia Atec este modelul castigator in toate cele 3 cazuri.
 • Pentru imobile mici (~15 000 kWh/an) economiile anuale de energie electrica la Thermia Atec sunt cu 300-1400 kWh mai mari decat in cazul celorlalte modelele;
 • Pentru imobile medii (~25 000 kWh/an) economiile anuale de energie electrica la Thermia Atec sunt cu 500-3000 kWh mai mari decat in cazul celorlalte modelele;
 • Pentru imobile mari (~35 000 kWh/an) economiile anuale de energie electrica la Thermia Atec sunt cu 800-5100 kWh mai mari decat in cazul celorlalte modelele.
SPF_Thermia_prin_ITechSol

Puteti vedea aici tabelele cu rezultatele comparatiilor.
 
 • Thermia Atec are cel mai mare COP (coeficient de performanta) in toate punctele masurate

O singura valoare COP ridicata* nu este o garantie pentru pentru economii ridicate in functionarea reala. Cheia unei functionari foarte eficiente sunt valorile COP ridicate pe tot intervalul de functionare, i.e. la toate temperaturile posibile. Mai mult, o serie de valori COP, de-a lungul intervalului de functionare, poate da o privire de ansamblu asupra eficientei reale si generale a pompei de caldura.

Clasa de top referitor la productia de ACM


Thermia Atec prezinta valori excelente ale productiei de apa calda menajera
 • Pierderi mici de energie
Datorita pierderilor minime de energie din boilerul ACM (izolatie eficienta) , costul pentru productia de apa calda menajera este minimalizat.
 • Temperatura ridicata apei calde din boiler
Thermia Atec are a doua temperatura ca valoare din test. Avantajul cel mai mare al acestui fapt se traduce printr-o cantitate mai mare de apa calda menajera la temperatura de 40C livrata. Reversul medaliei este un COP putin mai mic pentru productia de apa calda menajera.
 • Cantitati mari de ACM la 40C
Dintre toate modelele testate, Thermia ATEC are cea mai mare productie de ACM la 40C raportat la volumul boilerului. Se asigura o cantitate mare de ACM si un confort deosebit fara a fi necesar un spatiu mare pentru un boiler mai mare. Un boiler cu volumul de 300L poate furniza cca. 500L apa calda menajera la temperatura de 40C cand este nevoie.


Ceva in plus....

Thermia Atec are mai multe beneficii decat cele ce rezulta din acest test
 • Functioneaza eficient pana la -20C
O parte din producatorii de pompe de caldura declara cat de bine se comporta echipamentele lor chiar si la -20C. Testul releva ca, in majoritatea cazurilor, acest lucru nu este adevarat echipamentele lor nu sunt capabile de asa ceva. Cand vine vorba de modelul Thermia ATEC, testul de fata arata economii importante pana la -20 C.
 • Functia de racire (climatizare) incorporata
Thermia Atec este singurul model din test cu aceasta functie incorporata standard. Desi nu se poate face o comparatie cu alte modele, rezultatul testului demonstreaza performante de top pentru modelul ATEC la functionarea pe racire (climatizare pentru perioada calda).
 • Manualul utilizatorului - usor de inteles
Doar cinci manuale ale utilizatorului din test au fost aprobate. Manualul Thermia ATEC a fost unul din cele 5 aprobate cu indicativul bun.

Alte observatii

Cateva lucruri demne de remarcat
CTC produce doar 81 litri de apa calda
In modul in care CTC a ales sa produca apa calda menajera, se produce doar o cantitate de 81 litri ACM la temperatura de 40C dintr-un rezervor de apa calda menajera de 223 litri. Pentru a produce mai multa apa calda, elementul incalzitor electric trebuie pornit.
CTC, Nibe, Toshiba nu au atins niciodata temperatura de 55C agent termic in sistemul de incalzire
CTC, Nibe si Toshiba nu au reusit sa asigure agent termic cu temperatura de 55C temperatura necesara testului.
CTC nu a reusit sa atinga temperatura scazuta de functionare declarata de catre producator
CTC afirma ca pompa lor de caldura poate functiona pana la o temperatura exterioara de -15C. Oricum, pompa de caldura primita la test a fost setata din fabrica la temperatura de -10C.


inap2
Facebook-Panoultau
Twitter-Pnaoultau
Yahoo-Panoultau
HOME MEDIA SERVICII REFERINTE INFO UTILE STIRI,NOUTATI
Toate drepturile rezervate © ITechSol® 2014