Energia Solara
Energia Solara
Ce este energia solară ?
COLECTOARE SOLARE - diferite tipuri... Vezi aici de care!
COLECTOARE SOLARE - diferite tipuri... Vezi aici de care!
Panouri plane sau tuburi vidate ?
Panouri plane sau tuburi vidate ?
De ce sunt tuburile vidate mai
Casa verde 3
Casa verde 3
Detalii-Casa verde 3

CASA VERDE 2014-2014-08-05
Pentru programul CASA VERDE 2014 firma ITECHSOL SRL prin www.panoultau.ro va...
Expozitie Energii Regenerabile-2013-05-23
Multumim ca ne-ati vizitat !!!  Pe aceasta cale dorim sa multumim tuturo...

De ce sunt tuburile vidate mai eficiente decat colectoarele plane?


Atunci cand se compară nivelurile de varf ale eficienţei ar părea că există o mică diferenţă intre colectoarele plate şi tuburile colectoare. Atunci insă cand se va lua media anuală tuburile colectoare au un avantaj clar.

Punctele cheie sunt:

1. Datorită formei cilindrice ale tuburilor vidate, tuburile solare sunt capabile să primească lumina soarelui in tot timpul zilei. Colectoarele plate pot asigura o energie maximă doar in miezul zilei atunci cand soarele este perpendicular pe suprafaţa colectorului.

2. Aerul este evacuat din tubul solar formandu-se asfel vid. Acest fapt reduce conductivitatea şi apariţia de pierderi de căldură din interiorul tubului. Ca şi rezultat vantul şi temperaturile scăzute au un efect scăzut asupra eficienţei tuburilor vidate ale colectorului.

3. Colectoarele solare adeseori sunt folosite la temperaturi sub zero grade fără ca sistemul că sufere vreo defecţiune. Sistemele plate in mod obişnuit reclamă instalarea unor sisteme complexe şi costisitoare anti-ingheţ.

4. Tuburile vidate sunt puternice, trainice şi chiar dacă se sparg, ele nu sunt scumpe şi sunt simplu de inlocuit. Dacă un panou al colectorului plan este distrus, intregul panou trebuie să fie schimbat.

5. Datorită unei inalte eficienţe in privinţa absorţiei radiaţiilor solare chiar şi in situaţia unor zile innourate, combinat cu excelente proprietăţi de izolare ale tuburilor solare, tuburile solare pot incălzi apă in tot anul (rămanand necesară suplimentarea cu gaz sau electricitate).

6. Datorită unei serii de avantaje ale tuburilor colectoare vidate faţă de colectoarele plane, un colector micuţ poate fi folosit să asigure performanţe asemănătoare in privinţa incălzirii. De exemplu, pentru o casă standard cu 4-5 persoane cu un necesar normal vor avea nevoie de un tanc de acumulare de 250-300L de apă. Depinzand de locaţia unde te afli, va fi nevoie doar 30 de tuburi pentru a asigura toată vara apa caldă necesară şi un procent ridicat de apă caldă in alte sezoane.

7. Colectoarele plate pot obţine o energie pentru incălzire similară cu colectoarele cu tuburi vidate, dar in mod general in timpul vremii bune, cu condiţii de insorire. Atunci cand insă se face media pe un an intreg, energia obţinută pe m2 net de către suprafaţa de absorţie a colectoarelor cu tuburi vidate, este intre 25% şi 40% mai mare decat a colectoarelor plane.

Preluat de pe: naturenergy.ro


inap2
Facebook-Panoultau
Twitter-Pnaoultau
Yahoo-Panoultau
HOME MEDIA SERVICII REFERINTE INFO UTILE STIRI,NOUTATI
Toate drepturile rezervate © ITechSol® 2014