Energia Solara
Energia Solara
Ce este energia solară ?
COLECTOARE SOLARE - diferite tipuri... Vezi aici de care!
COLECTOARE SOLARE - diferite tipuri... Vezi aici de care!
Panouri plane sau tuburi vidate ?
Panouri plane sau tuburi vidate ?
De ce sunt tuburile vidate mai
Casa verde 6
Casa verde 6
Detalii-Casa verde 6

CASA VERDE 2014-2014-08-05
Pentru programul CASA VERDE 2014 firma ITECHSOL SRL prin www.panoultau.ro va...
Expozitie Energii Regenerabile-2013-05-23
Multumim ca ne-ati vizitat !!!  Pe aceasta cale dorim sa multumim tuturo...

Lucruri pe care trebuie sa stiti inaintea achizitionarii unui cazan

Aegerea corecta a unui cazanDaca v-ati hotarat sa cumparati un cazan cu combustibil solid, cel mai important lucru pe care trebuie sa aveti in vedere este ca aceasta este o investitie. Deci in momentul achizitionarii, investiti in cazan, dar puteti economisii sume importante de bani pe termen lung. Pe langa investitie trebuie sa va ganditi si la faptul ca utilizarea unui cazan presupune munca si efort din partea Dvs. Daca alegeti un cazan mai ieftin, o sa aveti mai mult de lucru. Daca alegeti un cazan mai scump, automatizat, aceasta necesita mai putina interventie din partea utilizatorului.
 

Cazanele dupa nivelul de confort pot fi grupate in trei mari categorii:
1. Ceea mai ieftina varianta necesita cel mai mult lucru: trebuie alimentat in fiecare zi de mai multe ori, dupa arderea combustibilului din cazan.
2. Daca nu doriti sa alimentati cazanul atat de des, trebuie sa cumparati langa cazan un rezervor de stocare (puffer) pentru a stoca energia termica in exces. In acest fel se imbunatateste confortul, randamentul si durata de viata a cazanului.
 3. Varianta cu o investitie mai mare, dar si ceea mai confortabila este achizitionarea unui cazan cu alimentare automata, care ofera aproape confortul unei centrale termice pe gaz (este necesar umplerea rezervorului de combustibil de doua ori pe saptamana).

Combustibilul utilizat pentru incalzire.

Conteaza foarte mult, ce combustibil folositi pentru alimentarea cazanului.
Aveti de unde sa procurati combustibilul gratis sau foarte ieftin?
Daca nu aveti aceasta posibilitate, trebuie sa va ganditi la achizitionarea combustibilului cel mai avantajos ca si pret si pentru care aveti spatiu de depozitare.
Nu luati decizii pe care o sa regretati mai tarziu !
Dupa ce v-ati hotarat cu privire la nivelul de confort al cazanului, colectati informatii. Este foarte important sa cumparati cazan dupa experientele utilizatorilor, nu dupa sfaturile vecinilor. Informatiile care sunt pe internet, nu intotdeauna sunt corecte. Consultati instalatorul Dvs., care va efectua montarea instalatiei. Sa acceptati sfaturi numai de la persoane cu experienta.

FOARTE IMPORTANT!!! FITI ATENTI LA GREUTATEA CAZANULUI !!!


Foarte multi oameni nu iau in considerare greutatea cazanului.
In clipa in care v-ati hotarat sa cumparati un cazan, trebuie sa stiti ca de fapt veti cumpara fier, conteaza foarte mult cat cantareste cazanul respectiv. Cu cat este mai grea, cu atat este mai valoroasa. Un cazan cu greutate mai mare, este fabricat din materiale mai groase si mentine temperatura un timp mai lung.
Va recomandam sa faceti un tabel, cu greutatea / pretul cazanelor vizate.
Sa calculati cati bani vreti sa cheltuiti pentru un kg de fier?
Veti avea surpriza.

Instalare cazan.
Dupa cumpararea cazanului, trebuie instalat in sistemul de incalzire. Instalarea
cazanului in sistemul de incalzire este la fel de importanta ca alegerea cazanului potrivit. Alegeti instalatori cu experienta!

Dimensionare corecta a cazanului si a cosului de fum
Sa nu uitati, pentru un sistem de incalzire confortabil si eficient, nu este suficient doar alegerea unui cazan. Trebuie sa aveti sistem proiectat eficient si cos de fum corespunzator.
In cazul in care aveti cos de fum supradimensionat, in cazan va aparea condensul. Daca aveti un cos de fum subdimensionat, cazanul nu va putea functiona in parametrii normali din cauza tirajului prea mic.
Daca doriti sa montati cazanul cu sistem de incalzire in cladire noua, izolata, sa solicitati neaparat o analiza termica. Sa masurati exact necesarul de caldura, sa alegeti cazanul, cosul de fum si instalatia conform acestor calcule. Daca cumparati un cazan mai mic, acesta nu va putea incalzi corespunzator locuinta in timpul iernii. Daca cumparati un cazan prea mare, acesta va consuma combustibil mai mult, in
cazan se va forma condens pentru ca nu functioneaza la parametrii normali.
Determinati dimensiunea corecta a cazanului in functie de necesitati !

Ca o concluzie, prin alegerea corecta a cazanului, proiectarea eficienta a sistemului de incalzire si a cosului de fum, puteti economisii sume importante de bani intr-un sezon de incalzire.

Succes la alegerea cazanului !!! 

Pentru ajutor contacteaza-ne ACUM!


inap2
Facebook-Panoultau
Twitter-Pnaoultau
Yahoo-Panoultau
HOME MEDIA SERVICII REFERINTE INFO UTILE STIRI,NOUTATI
Toate drepturile rezervate © ITechSol® 2014